Benodigdheden:
- 1 bak aardbeien (500 g)
- 100 g poedersuiker + 4 el extra
- 1 vanillestokje
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
- Flesje zoete witte wijn
- 1 pak lange vingers
- 1 bakje frambozen (125 g)
Bereiden,
1 pureer met een staafmixer of vork de helft van de aarbeien met 2 el suiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi deze ook met 2 el suiker.
2 Klop de slagroom stijf.
3 neem de helft van een vanillestokje en snij deze in de lengte open, roer nu eerst in een bakje de mascarpone los met 2el wijn. Schraap nu het vanillestokje leeg bij de mascarpone en meng er de 100g poedersuiker door.
4 Spatel nu de geklopte slagroom erdoor.
5 Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met wat wijn naar smaak en idee. en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. (je hoeft de fles natuurlijk niet op te maken) Verdeel de rest van het mascarponemengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
En believe me, dit is delicioooous
SMAKELIJK :D
xoxo
Kiona
Geen opmerkingen:
Een reactie posten