zaterdag 29 september 2012

DIY

Do it yourself haren vlechten.
Voor vandaag heb ik een do it yourself gemaakt waarin je je haar op 4 verschillende manieren kan vlechten waarvan 3 ingevlochten, alleen dan op een andere manier.
Benieuwd?
( Het plaat je hieronder is het haar van mijn zusje. Een waterval vlecht kan ik nog niet goed bij mezelf maken, vandaar dat ik mijn zusje als proefpersoon heb genomen.)


Eerste vlecht: 
De eerste vlecht is aan de bovenkant kort ingevlecht en daarna vastgemaakt met een elastiekje. Eigenlijk was het gewoon de bedoeling dat het een staart is, met een extra iets, haha.

Hoe ga je te werk?
Allereerst pak je op de bovenkant van je hoofd 3 plukken haar en vlecht je het een klein stukje in. (Voor de mensen die niet weten hoe je moet invlechten, elke keer pak je een stukje haar extra erbij.)
Zodra je het 4 á 5 keer hebt gevlochten maar je een staart tot aan je hoofd. Een deel van je vlecht zal daardoor losraken omdat hij buiten het gebied met het elastiekje je valt.
 (Zelf gemaakt.)


De tweede vlecht:
De tweede vlecht is schuin ingevlochten en begint in dit geval aan de rechter kant. De vlecht loopt helemaal af tot aan de linker kant en wordt dan óf verder gevlochten tot het einde, óf vast gemaakt met een elastiekje.

Hoe ga je te werk?
Allereerst pak je aan de rechterkant van je hoofd 4 plukken haar en vlecht je 1 keer in. Nu is het de bedoeling dat je vlecht langs je hoofd gaat, maar wel naar beneden gevlochten wordt. Het is daarom belangrijk dat je de bovenste pluk steeds iets losser laat en de onderste pluk juist blijft aantrekken.
Zodra je aan de linkerkant merkt dat je geen haar meer hebt om bij te voegen, kan je er voor kiezen, net als wat ik heb gedaan, om je vlecht te eindige met een staart aan de zijkant.

 (Zelf gemaakt.)

De derde vlecht:
Een halve waterval vlecht.

Hoe ga je te werk?
Allereerst vlecht je links boven een stukje in. Bij een waterval vlecht begin je vaak gelijk met het loslaten van haarplukken, maar bij de creatie deed ik dit niet.
Zodra je een deel hebt ingevlochten, pak je aan de bovenkant er steeds een pluk bij die je los laat. Aan de onderkant pak je er dan ook weer een pluk bij, maar deze blijft gewoon bij je vlecht horen.
Vlecht maar een klein stukje door en zet je haar vast met een speld.
 (Zelf gemaakt.)

Laatste vlecht:
Visgraat vlecht.
Ik heb van mezelf heel glad haar en ook niet heel erg dun haar, hierdoor blijven vlechten al snel niet meer zitten. Ook dit bewijst dat, hahaha.

Hoe ga je te werk:
Pak je hele bos haar vast en verdeel het in 2 plukken. Nu is het de bedoeling dat je van de eerste pluk 1/8 pakt en dat over je haar heen naar de andere bos doet en dit stevig vastpakt. Nu pak je van die bos ook een plukje en doet deze weer bij je begin bos. Zo ga je net zo lang door tot je je vlecht lang genoeg vind.
Een visgraat vlecht kan je grof maken, met dikke plukken die je naar de andere zijde brengt, maar ook dunne plukken zodat je vlecht heel dun wordt.
 (Zelf gemaakt.)
 Maken jullie ook graag vlechten bij jezelf?

Liefs, Muriël

1 opmerking: