Zoals ik jullie nog had beloofd, zou ik nog iets vertellen over een high tea middag. Wat heb je er voor nodig? Wat zijn lekkere hapjes om te eten? En natuurlijk.. de thee! Ik heb wat in mijn moeders kookboeken gezocht en op het internet naar recepten gekeken, en hieronder heb ik er een aantal gevonden!
- Sandwiches -
Benodigheden:
-Zalm/kip (ligt eraan wat je het lekkerst vind)
- speciaal sandwichbrood (te koop bij allerlei supermarkten)
- Philandelphia (smaak naar keuze)
Je smeert allereerst de philandelphia uit over het brood. (voor een lekker smaak ook op het andere brood.) Je legt het plak beleg erop en drukt met 2 stukjes brood de sandwich aan. Nu nog in kleine stukjes snijden en je eerste mini gerechtje is af. Makkelijk toch?
- Cupcakes met groene thee -
Porties: 12
- 210 gr witte bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel matcha groene theepoeder, of een andere smaak.
- 100g suiker
- 1 ei
- 75 gr boter, gesmolten
- 250ml melk
- 30 gr walnootstukjes (eventueel)
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen. (Beide manieren moet lukken.)
Bloem, zout, bakpoeder, matcha en suiker in een mengkom vermengen.
Apart zetten. In een andere kom ei, gesmolten boter en melk opkloppen.
De melkmix met de bloemix tot een net vochtig beslag vermengen. (het moet niet de papperig zijn, maar ook niet dat het afbrokkelt.) Walnoot
erdoor roeren en het beslag over de bakvorm verdelen.
Ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de muffins
goudkleurig zijn en bovenkant terugveert als je er zachtjes op drukt. De
muffins 5 minuten in de bakvorm laten afkoelen en vervolgens over een
metalen rooster verdelen om ze verder te laten afkoelen.
- chocolade koekjes -
-100 gram chocolade, puur
-80 gram witte bastardsuiker
-100 gram boter
-1 ei, klein
-50 gram chocolade, wit, om te versieren
-1 zakje vanille suiker
-170 gram bloem
Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron
tot het vloeibaar is. Klop het ei goed los en meng de suiker en de
boter er door. Zeef de bloem boven dit mengsel en ga alles goed
doorkneden met je handen (lekker knoeien!). Bestuif hiervoor het
aanrecht met een beetje bloem, want het deeg kan nogal plakken. Rol met
de deegroller de bal uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik.Steek de
koekjes uit met je favoriete vormpjes en leg zo op een ingevette
bakplaat. Bak de koekjes op 150 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Haal
ze voorzichtig van het bakblik en laat ze afkoelen. Smelt de witte
chocolade en teken gezichtjes met een sateprikker op de koekjes.
Hopelijk hebben jullie hier iets aan gehad! En vergeet niet, een high tea zonder thee is natuurlijk geen echte high tea. Dus zorg voor lekkere thee en dit soort hapjes en klaar is kees!
Liefs, Muriël
Geen opmerkingen:
Een reactie posten